Mijn Steyl

Stichting, Kloosterdrop, Steyl, Erfgoed, Deskundig

Download onze folder

Download onze folder van Stichting Kloosterdorp Steyl

download

Bezienswaardigheden

Decennia lang is het Missiemuseum op het terrein gevestigd. De indrukwekkende collectie artefacten en opgezette dieren uit alle windstreken is inmiddels zelf een museum geworden van hoe museale tentoonstellingen vroeger werden ingericht! Onlangs heeft de provincie Limburg besloten de collectie Afrikaanse kunst van het voormalige Afrikamuseum in Cadier en Keer eveneens onder te brengen in Kloosterdorp Steyl.

In 2014 heeft het Wereldpaviljoen definitief haar deuren geopend in het voormalige drukkerijcomplex van Kloosterdorp Steyl. Het richt zich vooral op bewustwording onder de jeugd van problemen in ontwikkelingslanden en een vergroting van hun blik op de wereld. Zo staat dit nieuwe initiatief stevig in de traditie van de missiepaters die in Steyl werden opgeleid.

Een ander paradepaardje op het terrein van Kloosterdorp Steyl is het schitterend gerestaureerde Ketelhuys. De stoommachines van de paters zijn door de liefhebbende handen van vrijwilligers tot leven gewekt en draaien elke maand voor bezoekers.

De uitgestrekte tuinen nodigen uit tot dwalen. Door de drie devotiegrotten die halverwege de vorige eeuw werden aangelegd. Of door de botanische tuin die Pater Jochem aanlegde met planten die missiepaters uit de hele wereld meebrachten ten behoeve van het onderwijs aan jonge missionarissen.

Maar ook kunstenaars zoals Pottenbakkerij Hoogland vinden hun inspiratie in

Steyl. En dan hebben we het nog niet over de tentoongestelde kunstwerken zoals de kruisweg staties van de Tegelse kunstenaar Sjèr Jacobs.

Toeristische Kunst Horeca